søndag den 20. marts 2016

Søster Freja og dårlig strikke karma
























De sidste par måneder har alting virkelig drillet. Ikke mindre end 3 trøjer er blevet trævlet op, da de var halvt færdige, fordi de ikke duede. Enten var strikkefastheden forkert trods strikkeprøve eller også levede modellen ikke op til forventningerne, eller garnet duede ikke til projektet. Det har bare været en ørkenvandring.

Derfor er jeg også superglad for, at det rent faktisk er lykkedes at få noget færdigt, som jeg er tilfreds med.
Søster Freja af Hanne Larsen min nye yndlingsdesigner, der bare designer de smukkeste bluser. Jeg elsker bluser med rundt bærestykke, strikket i en enkelt tråd og helst i tynd uld på pinde 3. Det er lige præcis Hanne Larsens spidskompetence, så det er helt fantastisk.

Søster Freja har været en fornøjelse at strikke. Opskriften er gennemarbejdet og helt uden fejl. Der strikkes vendinger inden mønsteret for at forme halsudskæringen og gøre nakken højere. Det får trøjen til at sidde godt. Ja egentlig er det jo ikke en trøje, men en bluse, for det er en fin, tynd og let sag, der vil være helt perfekt til et par jeans.

Faktaboks:
Opskrift: Søster Freja af Hanne Larsen fra hannelarsenstrik.dk/
Garn: Supersoft i farven Oxford og silvergrey købt hos Netgarn Der er brugt 200 gram Oxford og 50 gram Silvergrey.
Størrelse: Medium
Pinde: 3 og 2½ til kanter.

Begejstringen vil ingen ende tage, så derfor er jeg også startet på endnu en Hanne Larsen model, nemlig Søster Astrid som jeg er faldet pladask for. Det er sjovt for netop som jeg havde hæftet sidste ende på Søster Freja og tænkte: "Hvad skal jeg nu strikke?", så dumpede der et nyhedsbrev ind i min mailboks fra Hanne Larsen med et billede af den nye smukke søster Astrid og så var jeg solgt.

Ved siden af Søster Astrid strikker jeg på en Ravelry model og er også ved at lægge sidste hånd på "pullover" af Susie Haumann, så der er håb endnu for at strikke mojoen er på vej tilbage.

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig søndag derude i blogland og rigtig god påske.