mandag den 26. december 2011

Glædelig jul




Hermed skal lyde et lidt forsinket glædelig jul til alle i blogland. Mit første år som blogger har været forrygende. Efter at have læst og fulgt mange af jeres strikkeblogs igennem flere år, er det fantastisk at få sin egen blog. Jeg vil gerne sige tak til alle læsere for jeres søde og inspirerende kommentarer, det er dem, der gør det sjovt at være blogger. Jeg har læst dem alle sammen mange gange og glædet mig over dem.

Jeg nåede præcis at få de sidste 2 ufo'er færdige inden jul. Min søns trøje i sort glatstrik blev færdig d. 24.12 og han fik den som ekstra julegave. Jeg har ikke taget billede af den, da den er magen til den anden unisex sweater jeg har strikket for nylig.
Desuden er jeg blevet færdig med Lucca af Else Schjellerup. Jeg synes den så mærkelig ud undervejs, og har ikke haft lyst til at færdiggøre den, men nu hvor den er monteret og vasket synes jeg egentlig den er blevet helt god.

Faktaboks:
Design: Lucca af Else Schjellerup.
Str: Xl.
Garn: Højlandsgarn i farven tobacco ialt 195 gram fra Charlotte Tøndering.
Strikkepinde: Addi turbo rundpinde str. 2½ og 3.
Ændringer: Jeg har strikket en rullekant i halsen og ærmerne, da jeg synes den så lidt ufærdig ud uden kanter.
Desuden har jeg øget længden med 8 cm.
Hot or not: Hot.


Lidt fiberrelaterede julegaver er det også blevet til. Jeg fik garn til en "Forbrydelsen" sweater, som jeg har ønsket mig siden  jeg så den i tv. Min søn havde købt garn og pakket alle garnnøglerne ind enkeltvis, så der var mange pakker at åbne.
Bogen "Naturlig strik" er også fra ham. Den er årets største overraskelse. Jeg anede ikke hvem designeren var, eller at bogen var på vej. Efter at have bladret i den, kan jeg konstatere, at der er 10 modeller, jeg bare må strikke, hvilket er usædvanligt mange, så den er et stort hit.

Lige nu har jeg overhovedet ikke flere ufo'er, og der må startes nyt op. Jeg har besluttet at jeg fremover kun må strikke på 2 ting ad gangen, da jeg har erfaring for, at med for mange ting i gang taber jeg interessen og det tager for lang tid at få noget færdigt.
Mit næste projekt bliver en tunika fra Istex i spindegarn. I hører nærmere, når jeg er nået lidt længere end opslagningskanten, så nu vil jeg finde sofaen og kaste mig over strikketøjet. Hav fortsat en god dag derude.

søndag den 11. december 2011

Konfetti og Olive

 I den sidste tid har jeg været rigtig strikkemonogam og arbejdet på at færdiggøre de projekter der har ligget i strikkekurven. Denne gang er det konfetti af Hanne Falkenberg og Olive af Helga Isager jeg har gjort færdige.
Konfetti har været sjov at lave. Den er meget nem at strikke, men der sker alligevel lidt hele tiden. Perfekt tv strik. Jeg har strikket den lange udgave, som er 80 cm lang og nærmest en kjole.
Oprindelig er den strikket i Night and Day, men jeg ville først lave en prøvemodel i et andet garn, inden jeg bruger det garn, der fulgte med kittet. Originalgarnet er med bundfarve i sort og mønsterfarve i petroleum.
 Her er farverne nok lidt bedre gengivet.

Faktaboks:
Model: Konfetti af Hanne Falkenberg.
Str: XL.
Garn: Supersoft fra Fandango
Garnmængde: Bundfarve Couture 250 gram. Mønsterfarve Crocus 50 gram.
Strikkepinde: Addi rundpinde nr. 3, 40, 60 og 80 cm.
Hot or not: Superhot.

Olive af Helga Isager har godt nok ligget længe i strikkekuven. Jeg kunne ikke få den færdiggjort, da jeg synes den havde alt for meget volumen under kraven og var i tvivl om den ville komme til at sidde godt.
Den falder imidlertid fint til efter vask og jeg synes den sidder fint på ginen og håber den også gør det på modtageren.

Faktaboks:
Model: Olive af Helga Isager
Str: XL.
Garn: Højlandsgarn fra Charlotte Tøndering
Garnmængde: Bundfarve denim 250 gram. Mønsterfarve en rest supersoft ca. 30 gram.
Strikkepinde: Addi rundpinde nr. 3 str. 40 cm og nr. 4, 80 cm.
Hot or not. Jeg tror egentlig den er meget god, men fortryder lidt, at jeg ikke har brugt nogle flere mønsterfarver i kanterne, den er måske lidt kedelig.

Nu er der kun en enkelt UFO tilbage i strikkekuven, det er Lucca af Else Schjellerup, som skal færdiggøres som den næste og så arbejder jeg stadig på min søns trøje i glatstrik, som nu mangler 1 ærme samt sammenstrikningen, så der er håb om at nå det hele inden jul.
Rigtig god søndag til jer alle sammen.

fredag den 2. december 2011

Overslyngel

Endnu en UFO er smuttet af pindene. Denne gang drejer det sig om overslynglen af Bente Geil. Der var en fejl i den oprindelige opskrift, så jeg har været nødt til at strikke bærestykket om.  Nu er den færdig og jeg er tilfreds med den. Hvis nogen skulle tænke, at den vender forkert, så er det med vilje. Jeg synes den er pænest med denne side ud af, men det er jo en smagssag.
Nu er der kun 3 UFO'er tilbage i strikkekurven. Olive af Helga Isager, Lucca af Else Schjellerup og min søns trøje i sort glatstrik. Derudover har jeg en kjole/tunika liggende, som jeg skal færdiggøre inden jul. Det er konfetti af Hanne Falkenberg, som jeg strikker i Supersoft.

Faktaboks:
Model: Overslyngel af Bente Geil, opskrift og garn kan købes her
Pindestørrelse: 3½
Forbrug: 7 ngl Geilsk tynd uld ialt 350 gram.
Størrelse: XL.
Hot or not: Den er ok.